Immunerősítés

Az alábbi immunerősítő kezeléseket egészségesek részére ajánlom. (Aki már beteg, lázas vagy gyengének érzi magát, kérem, hogy ne keresse fel a gyógyulásáig a Stúdiót.)

InfraszaunaA Stúdióban 1-személyes infraszauna működik.

Az infraszauna infravörös sugarakat bocsát ki, ezáltal emeli meg testünk, és az infraszauna kabin hőmérsékletét, azonban nem melegszik fel 80-90 fokra, mint a hagyományos finn szaunák.

Az infraszaunát 40-55 fokon ajánlott használni, ezt a hőmérsékletet fokozatosan éri el. Az infravörös sugarak behatolnak a bőrünkbe, és ott adják át szervezetünknek a hőt. 

Ajánlott időtartam 30-45 perc. A használat előtt száraz kefés/kesztyűs ledörzsölést, használat után zuhanyozást ajánlok, melyre a Stúdióban van lehetőség.

Kiegészíthető olajos vagy szappanos wellness masszázzsal.

Ára: 

 • 30-45 perc szauna + zuhanyozási lehetőség :3.500 Ft / alkalom
 • 30-45 perc szauna + zuhanyozási lehetőség + 60 perces olajos vagy szappanos wellness masszázs: 9.800 Ft


Melyek az infraszauna legfontosabb jótékony hatásai? (forrás: www.szauna.hu)

 • Méregtelenít

Az izzadás által a vizen kívűl a szervezetünkben, bőrünkben felgyülemlett méreganyagok is távoznak. Az izzadás hatására aktiválódik nyirokrendszerünk, mely kiválasztja a testzsírban tárolt méreganyagokat és savakat. Ezek a kitágult pórusokon keresztül kiáramlanak a szervezetünkből, miközben ez az izzadság kimossa a méreganyagokat bőrünk mélyebb rétegeiből is.

 • Megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt

Az izzadás során, miközben a méreganyagok távoznak a bőrünkből olyan tisztává válik a bőrünk, amit egy szimpla zuhanyzással sosem érnénk el. Eközben a bőrünk sokkal ruganyosabb, bársonyosabb és feszesebb lesz. Így a narancsbőr ellen is hatékonyan felveszi a harcot.

 • Erősíti az immunrendszert

Szaunázás közben felmelegszik a szervezetünk, egyfajta "mesterséges lázat" idézve elő. Ez ellen védekezésbe kezdünk. Izzadunk, hogy hőt adjunk le, nyirokrendszerünk működésbe lép, és a felhalmozódott méreganyagokat kiválasztja. Ennek a rendszeres "edzésnek" és a méreganyagok hiányának köszönhetően immunrendszerünk hatékonyabban képes végezni a dolgát.

 • Erősíti, rugalmasabbá teszi az érfalakat

A szokatlan és túlzott meleggel szemben nem csupán az izzadással védekezünk. Szívünk gyorsabban ver, vérereink kitágulnak, hogy több vért tudjanak szállítani. Így a véráramunk is bekapcsolódik az optimális hőmérsékletünk megtartásába. A vérerek kitágulása és összehúzódása jótékony hatással van az egészséges keringés megőrzésére.

 • Kalóriát éget

Szervezetünk a meleggel szembeni védekezés folyamán több száz kalóriát is eléget. Kutatások szerint egy félórás szaunázás során több kalóriát égetünk el, mintha intenzív testedzést végeztünk volna. A szaunázás azonban nem helyettesíti a mozgást, önállóan nem fogyaszt! Egy jó kis edzés után azonban jólesik a szaunázás, miközben fel is erősítjük az edzés hatását.

 • Csökkenti a fájdalmat

A felgyorsult vérkeringés több oxigént szállít a "kezelendő területhez", illetve több károsanyagot szállít el onnan. A sérülések így sokkal hamarabb begyógyulnak, a fájdalmak enyhülnek.

 • Oldja a sztresszt

Szaunázás során csökkenek a panaszaink (melyek sokszor nem is tudatosulnak bennünk), van időnk egy kicsit magunkkal is foglalkozni, megnyugszunk testben és lélekben, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabbá válunk.
Immunerősítő hatásúak - nyirokkeringés és vérkeringés fokozó hatásuk révén - a wellness masszázsok
 • aromaterápiás masszázs (citromos illóolaj használatával),
 • svédmasszázs olajjal,
 • szappanhabos masszázs,
 • lávaköves masszázs, mely 42 fokos kövekkel történik,

 • valamint a sós testpeeling Himalaya sóval (testradírozás) is.
Ezekről bővebben itt olvashatsz.